Object 10.010.261 (ook wel 'vogelfluiter 2')

'Door samen te pompen ontstaat hemels geluid.'

Werking:
Men neemt plaats op één van de vier kleine podia en bedient een pomp (1 persoon per podium). Het kunstwerk komt het best tot zijn recht als er per vogelfluitsessie vier personen deelnemen. Ieder op zijn eigen podium. Door de pompen met gevoel te hanteren zoals bijvoorbeeld korte pompbewegingen afgewisseld met langere halen met variatie in kracht kan door samenspel vogelgefluit benaderd worden.

Was te zien in de Kooiduinen op Ameland

Object 10.040.301 (ook wel 'vervlochten')
Het kunstwerk bestaat uit kokervormen die uit de grond komen. Hoewel de hoekige kokers tot de technologische maakbare wereld behoren, zijn zij onderdeel van een organisch netwerk dat zich grotendeels onder de grond bevindt. Ze komen ieder vanuit een eigen richting. Ze gaan langs elkaar heen en ontmoeten elkaar, soms raken ze vervlochten of verknoopt om vervolgens te verdwijnen.

Was te zien tijdens 'Vervlochten' in Noordwolde.

 

Mol-control
Op een strak gemaaid grasveld van 400 vierkante meter liggen vanuit het midden op 1 meter afstand van elkaar 121 molshopen. De hopen vormen gezamenlijk een vierkant van 100 vierkante meter.
Tijdens de expositieperiode kunnen bezoekers op het grasveld zelf een molshoop oogsten. Na de oogst wordt deze molshoop geregistreerd, ingepakt en voorzien van een touwtje met daaraan een label met het Mol-control logo. Aan de achterkant van het label wordt het registratienummer geschreven. Op een registratielijst wordt het registratienummer en het e-mailadres van de nieuwe hoop-eigenaar (mol-control®network-member) bijgehouden. De registratie-administratie gebeurt op volgorde van oogst. Daarna wordt d.m.v. een prikker de nieuwe locatie van de hoop op een landkaart aangegeven. De nieuwe prikker wordt verbonden door een groene lijn met de vorige prikker. Hierdoor ontstaat Mol-control®network. Dit project was te zien tijdens Open Stal 2017 .

Mol-control®Molshoop
Formaat is (ongeveer) 25 x 25 x 25 cm.
Materiaal is cement, zand en puin.

 


Mol-control®Molshoop ingepakt:
Formaat is (ongeveer) 25 x 25 x 25 cm.
Materiaal is cement, zand, puin, kraftpapier, plakband, touw en karton.

 

Sterrenvanger (1)

Materiaal: Bamboe.
Dit kunstwerk is gemaakt in samenwerking met
Hanz Daniel tijdens de expositie "ruimtevulling" in De Kijkzaal te Wolvega. (2011)

 

Sterrenvanger (2)

Materiaal: verschillende materialen.
Deze installatie maakt onderdeel uit van de serie 'Ruimtevullingen'.
Formaat (hxlxb) is ongeveer 4x7x3 m.
Was te zien tijdens Kunstmoment Diepenheim 2014.